Ovenpasta met broccoli en spekreepjes

Ingrediënten

  • 600 gram broccoli
  • 300 gram (volkoren) penne
  • 125 gram spekreepjes
  • 2 rode uien
  • 690 gram passata di pomodoro fijn gekruid
  • 150 gram geraspte kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200°C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de stronk en snij in stukjes.
  2. Kook de penne in ruim water met zout 5 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de broccoli toe. Giet de pasta/broccoli af.
  3. Verhit intussen een wok met een klein beetje olie en bak de spekreepjes 5 minuten op middelhoog vuur. Snij intussen de rode uien in halve ringen. Voeg toe aan de spekreepjes en bak 3 minuten mee. Voeg de passata toe en verwarm nog 1 minuut.
  4. Schep de pasta met broccoli en de helft van de kaas door de saus. Schep in de ovenschaal en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 15 minuten in het midden van de oven.

Eerste keer gemaakt 28 mei 2021. Makkelijk en lekker! Oppassen dat je de broccoli niet te lang voorkookt: 2 minuten is echt genoeg. Voor 4 personen is 125 gram spekreepjes niet overdreven veel, dat mag wel wat meer zijn.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.