Risotto met ham – zonder risotto

Risotto met ham – zonder risotto

Variatie op Risotto met ham, maar dan met ‘rijstpasta’ in plaats van risotto rijst.

Ingrediënten (2 personen)

  • 200 gram rijstpasta (“vogeltongen”)
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • knoflook, fijngesneden
  • 150 gram schouderham, in blokjes
  • 200 gram tuinerwten (doperwten), diepvries
  • kookroom

Bereiding

  1. Kook de rijstpasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking (6~10 minuten).
  2. Bak de champignons in een wok in een scheutje olijfolie en/of boter. Voeg de gesnipperde ui en de  knoflook toe en bak even mee. Voeg daarna de ham toe en bak licht aan.
  3. Voeg de tuinerwten en een scheut kookroom toe. Verwarm alles goed door. Voeg (een deel van) de rijstpasta toe.
  4. Breng op smaak met wat (kippen-)bouillonpoeder, bijvoorbeeld 1 of 2 theelepeltjes.
  5. Serveren met geraspte (Parmezaanse) kaas.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.