Spitskoolsalade

Ingrediënten:

Opmerking: op de foto is rode spitskool gebruikt. Leuk voor de kleur maar de smaak is hetzelfde als de normale spitskool.

Voor de saus:

  • mayonaise volgens basisrecept met 100 gram olie, of kant en klaar 2 eetlepels
  • 4 of 5 eetlepels yoghurt (Grieks, Turks), evt. roomkaas
  • 2-3 theelepels kerriepoeder
  • ½ eetlepel mosterd
  • ½ eetlepel honing
  • rozijnen of stukjes dadelbrood
  • 1 winterwortel, geschrapt, geraspt
  • ½ spitskool, fijngesneden
  • 1 kleine prei, sjalotje, bosui of rode ui
  • ananas: kleine blokjes, vers of (restje) uit blik
  • 1 paprika, fijngesneden
  • evt: 3 eetlepels gehakte peterselie
  • 1 appel, zonder klokhuis, kleingesneden

Bereiding:

  1. Wel de rozijnen in het ananassap of warm water
  2. Maak de saus.
  3. Snij vervolgens alle ingrediënten en doe alles in een grote schaal, de appel als laatste
  4. Meng de saus door de ingrediënten en laat in de koelkast 1 of 2 uur marineren.

Reken op 75-100 gram bereide salade per persoon.

Snelle versie:

Saus van yoghurt, mosterd, honing en een beetje water. Salade van alleen spitskool, een (punt-)paprika en 2 stengels bleekselderij. Serveren met partjes gekookt ei en pecannoten.

Deze salade is ook erg lekker op een wrap, pannenkoek of omelet.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.