Kip Tandoori

Kip Tandoori

Ingrediënten (4 personen)

Voor de kip en de marinade:

  • kip(dij)filet, 500 gram
  • 3 tot 6 eetlepels Garam Masala
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels citroensap
  • 200 ml yoghurt
  • theelepel zout

Voor de Raita:

  • 250 gram Griekse of Turkse yoghurt, of hangop
  • 1 komkommer
  • ½ bosje koriander en/of munt
  • koffielepel Garam Masala, of paprikapoeder, komijnpoeder, peper
Voor de saus:

  • 1 ui, grof gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • ½ bosje koriander
  • 1 afgestreken koffielepel Garam Masala per persoon
  • voor een pittige variant: chilipoeder, paprikapoeder of sambal
  • blik tomaatstukjes 400 gram
  • ½ blokje kipbouillon, opgelost in 150 ml water
  • blik kokosmelk 400 ml

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten tot een marinade. Culi culi: vooraf de olie met de kruiden verwarmen in een koekepan. Snij de kip in flinke blokken en wentel die door de marinade. In de koelkast 12 tot 24 uur marineren.
  2. Bak de kip in 30 minuten gaar in een ovenschaal in de oven op 200°.
  3. Saus: splits de blaadjes en de steeltjes van de koriander. Hak de steeltjes fijn. Bak de ui, knoflook en gehakte koriandersteeltjes in een scheut olie 10 minuten op laag vuur.
  4. Voeg de gemalen koriander, flinke snuf kaneel paprikapoeder, gemalen komijn en garam masala toe. Roer door.
  5. Voeg het blik tomaatstukjes en de bouillon toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten koken op zacht vuur.
  6. Roer dan de kokosmelk erdoor en laat nog 15-20 minuten koken.
  7. Maak de Raita: halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer grof, laat een stukje over om kleine blokjes van te snijden. Meng de rasp met de yoghurt. Hak de koriander/munt fijn en roer erdoor met wat Garam Masala of de andere specerijen. Breng op smaak met zout. Garneer met de blokjes komkommer.
  8. Breng zonodig de saus op smaak met citroensap, yoghurt en/of zout. Desgewenst wat geraspte kokos toevoegen.
  9. Schep de stukjes kip voorzichtig door de saus. Serveer met de raita.

Lekker met kokosrijst en/of naan.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.