Kip Curry Madras

Kip Curry Madras

Ingrediënten (2 personen)

  • 300 gram kipfilet
  • 2 koffielepels Curry Madras (Jonnie Boer Original Spices)
  • 125 gram Griekse yoghurt (bakje)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bakje champignons
  • 100 ml kokosmelk
  • koriander

Bereiding

  1. Maak een marinade van de yoghurt, 2 koffielepels Curry Madras en ½ theelepel zout.
  2. Snij de kipfilet in niet te kleine stukken en schep die door de marinade. Laat een minuut of 10 buiten de koelkast marineren.
  3. Snij intussen de ui en de knoflook klein, en de champignons in stukjes of plakjes. (Dit is een goed moment om ook de kokosrijst voor te bereiden en op te zetten.)
  4. Bak de ui, knoflook en champignons in een minuut of 5 in een scheutje olie in een wok op matig vuur.
  5. Kipfilet toevoegen en nog even doorbakken. Voorzichtig omscheppen. Kokosmelk toevoegen.
  6. Breng rustig aan de kook en laat met deksel op de wok op de kleinste pit op de vlamverdeler bijv. 20 minuten pruttelen. Af en toe even omscheppen.
  7. Indien nodig verder op smaak brengen met peper en zout en sambal.
  8. Serveer met de koriander.

Lekker met kokosrijst, naan of Turks brood, en komkommersalade of sperziebonen oriëntal.

Variaties: toevoegen van gember, stukjes ananas, stukjes paprika, etc.



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.