Caesar salade met kip

Ingrediënten (3~4 p)

  • 300 gram kipfilet
  • theelepel paprikapoeder
  • oregano, zout, peper naar smaak
  • gerookt ontbijtspek (2 plakjes pp of 125 gram blokjes)
  • ingrediënten voor mayonaise
  • ansjovis
  • gesneden romaine of andere zachte sla
  • ½ komkommer
  • handje cherrytomaatjes
  • 1 avocado (niet voor Robin)
  • 1 eetlepel geraspte (parmezaanse) kaas

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een rooster met bakpapier. Maak de croutons en leg die vast op het bakpapier. Snijd de kipfilet in gelijkmatige delen. Kruid de kipfilet met paprikapoeder, oregano (niet voor Robin), zout en peper. Leg de kipfilet ook op het bakpapier. Bak de kipfilet 15~20 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Bak het gerookte ontbijtspek uit. Plakjes na het bakken klein maken.
  3. Maak mayonaise volgens het standaard recept, maar  met toevoeging van een gepaste hoeveelheid ansjovis en met citroensap in plaats van azijn..
  4. Snijd de komkommer in blokjes, de avocado in reepjes en de cherrytomaatjes in tweeën. Meng dan in een grote kom de sla, komkommer, avocado, cherrytomaten en uitgebakken ontbijtspek. Of: maak hiermee de borden op.
  5. Haal de kipfilet uit de oven en snijd deze in reepjes of blokjes. De croutons eventueel in blokjes snijden. Verdeel de kip en de croutons over de borden. Serveer de caesar salade met de dressing en bestrooi de salade eventueel met een beetje geraspte kaas.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.