Vitello tonnato

Wij eten dit met z’n drieën met 2 stokbroden. De saus is té lekker om weg te gooien :-).

Ingrediënten

  • 1 blikje tonijmoot naturel (op water), uitgelekt
  • ± 50 gram ansjovisfilet
  • 100 gram mayonaise (of maken volgens het basisrecept)
  • 15 gram citroensap
  • 75~100 gram rucola salademix, iets fijner gesneden
  • tomaten
  • 200~250 gram gebraden fricandeau (vleeswaren)
  • 3 eetlepels kappertjes

Bereiding

  1. Oven voorverwarmen, nootjes roosteren.
  2. Pureer met de staafmixer de tonijn, ansjovis, mayonaise en citroensap tot een gladde saus. Voeg eventueel een klein beetje water toe om het iets vloeibaarder te maken.
  3. Stokbroden in de oven.
  4. Verdeel de rucola (-mix) over de borden
  5. Was en snij de tomaatjes in stukken en verdeel ze over (de rand van) het bord
  6. Drapeer hierop de plakjes fricandeau (voor een kwart insnijden en er een tulpje van vouwen, je weet wel)
  7. Schenk de tonijndressing uit stap 1 hier royaal overheen.
  8. Schep op ieder bord een lepeltje kappertjes.

Lekker met een paar stukjes stokbrood en de overgebleven saus.



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.