Massaman Curry

Behoorlijk pittig maar heel erg lekker!

Ingrediënten (2 personen)

  • 250 gram lamsvlees (met kip gaat het ook prima), in blokjes, licht gekruid
  • 1 flinke aardappel, geschild en in blokjes (Alien is niet zo dol op die aardappel)
  • 13 gram Thaise Massaman Curry Pasta, bijvoorbeeld van Blue Elephant (doosje, 70 gram), Chef’s Choice (potje, 400 gram) of Sutharos (potje, 100 gram)
  • 1-2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 eetlepel gembersnippers of geraspte verse gember
  • 200 ml kokosmelk
  • 1½ eetlepel vissaus
  • (max) 2 eetlepels (palm-)suiker, donkere basterdsuiker is ook goed
  • ongebrande cashewnoten
  • koriander

Bereiding

  1. Braad het vlees en de aardappelblokjes rondom bruin in een scheutje olie in de wok (8). Haal uit de wok en houd apart.
  2. Verhit een eetlepel rijstolie in een braadpannetje en roerbak de currypasta op halfhoog vuur (6) tot een aroma vrijkomt.
  3. Toevoegen: knoflook, sjalotje en gember, roerbak nog 2 minuten.
  4. Voeg de kokosmelk (en evt. een beetje water) toe en breng aan de kook.
  5. Toevoegen: vissaus en suiker. Roer tot de suiker is opgelost.
  6. Als het weer kookt het gebakken vlees en aardappelblokjes toevoegen. Laten sudderen totdat de aardappeltjes gaar zijn.
  7. Voeg op het laatst de cashewnoten toe. Serveer met de koriander erbij.

Combineert prima met kokosrijst. Groenten: bijvoorbeeld haricots verts of sperziebonen met pecannoten en karamel, Oriëntaalse sperziebonen  of gegrilde tomaatjes. Goede volgorde voor de combinatie met rijst en Oriëntaalse sperziebonen:

  1. Sesamzaadjes roosteren in de wok (7)
  2. Rijst klaarzetten
  3. Boontjes schoonmaken, waterkoker vullen en aanzetten
  4. Ingrediënten voor de massaman curry snijden en bewaren op een ontbijtbordje
  5. Stappen 1~6 uit de bereiding hierboven
  6. Start de rijst (6)
  7. Kook de boontjes in de wok met het water uit de waterkoker.

 



Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.